Hete Kolen Compleet van Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas
Steeds meer mensen koken met de kamado, een Japanse kleioven zoals de Big Green Egg, de Kamado Joe en The Bastard. Dankzij de techniek van de kamado kan dat het hele jaar door, ongeacht het Hollandse weer.
'Hete kolen compleet,' de herziene uitgave van 'Hete kolen' en 'Hete kolen - het receptenboek', behandelt niet alleen de nieuwste technieken, maar biedt ook originele en verrassende recepten voor vlees, groenten en zelfs zoete gerechten.
Auteurs Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas geven in 'Hete kolen compleet' up-to-date uitleg voor elk merk kamado, vijf nieuwe kooktechnieken en twintig nieuwe recepten. Dit boek is de nieuwe bijbel voor zowel beginnende als gevorderde kamado-koks.
Jeroen Hazebroek is barbecuekok en kookt van jongs af aan op open vuur. Met zijn bedrijf Het Kookvuur verzorgt hij cateringen, demonstraties en workshops met barbecues en kamado's. Jeroen beheert de populaire website BBQ-Forum.
Leonard Elenbaas is kok en eigenaar van Pure Passie On Tour. Hij kookt met de Big Green Egg op locatie van het Westland tot in Azië.